
باسمه تعالی
جنبش های دانشجویی از دیرباز نقش مهم و پر رنگی در مطالبات مردمی و ایجاد گفتمان حق جویی داشتند، از این رو انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در سال ۱۳۹۷ در دانشگاه سطح یک کشور ، شهید اشرفی اصفهانی ، شروع به کار کرد تا گوشه ای از این نهضت اسلامی بشمار آید و کوچک ترین نقش هم که شده در تشکیل و زمینه سازی حکومت اسلامی مهدی موعود (عج) داشته باشد
ما که متشکل از دانشجویان دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی هستیم انشاا… که بتوانیم با رفتارمان و گفتارمان خود را آماده ظهور آن حضرت کنیم و در این راه صمیمانه از نقطه نظرات شما عزیزان استقبال می کنیم
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل توانست زمینه تشکیل بزرگترین اتحادیه انجمن های اسلامی را پس از دوران از هم پاشیدگی دفتر تحکیم وحدت ایجاد نماید و توانست در اسفند ماه سال ۱۳۸۳، به عنوان اولین تشکل دانشجویی مانیفست فکری خود را مهندسی و در قالب «سند گفتمان جنبش دانشجویی مسلمان» منتشر نماید. که به تایید مقام معظم رهبری رسیده است.
تشکل ما نیز مفتخر است به عنوان اولین دفتر دانشگاه غیردولتی در ایران ذیل اتحادیه دانشجویان مستقل تعریف گردد.
عبارت “انجمن اسلامی دانشجویان مستقل” به چه معناست ؟؟!!
انجمن: این واژه شاید کمترین جنجال و بیشترین شفافیت را به خود اختصاص داده باشد. انجمن یعنی عبور از تفرد و تلاش برای گامی جمعی. انجمن یعنی داشتن وسیلهای که خودش دست کمی از هدف ندارد. انجمن یعنی بیصدا بودن یک دست. پس پر بیراه نیست که قبل از هر تعریف ارزشیای از سایر لغات بگوییم صرف کار تشکیلاتی لازمهای جهت تعالی و تکامل هر نهضت و جنبشی است. گمان کاری که از مسیری غیر از جمع عبور کند و به نتیجه برسد یا صفر است یا عددی به جذر شده در رادیکال!
اسلام: این واژه پرتکرار اما همیشه محل مناقشه! خلاصهاش آن است که وقتی از اسلام میگوییم موازات آن را در انقلاب و جهش میجوییم. اسلامی که پسوند انجمن است خود را محدود به فرد نمی کند پس حیطه دخالتش بیش از همه جمع است و جامعه. اسلام بی سروصدا و منفعلی که محدود به یک آرامش روانی باشد جایی در این معادلات ندارد. پس وقتی از اسلام سخن میگوییم از جنبشی حرف میزنیم که تکامل و تعالی جز حذف ناشدنی آن است. همه جانبه است و ریشه در فقاهت دارد. امور بر او سوار میشوند نه او بر امور. اسلام برای انجمن اسلامی یعنی روشی هدفمند و با اصالت برای احیای حاکمیت الهی.
دانشجو: فردی که وکیل ملت است و قاضی اعمال دولت. رسالتش محدود به تعداد واحدهای درسی او نمیشود و اسلامگراییاش ریشه در کار جمعی دارد. دانشجو فاعل همه امور تشکیلاتیای است که پیش و پس او را اسلام و استقلال جهتدار کرده است.
مستقل: شاید بشود همه واژگان پیشین را تا حدودی برای شکل کار کنار یکدیگر جا داد، اما برای مستقل بودن باید هزینه داد. دانشجو اسلامگرایی که میخواهد کار جمعی کند پیش از هر چیز این عنصر کمیاب را کم دارد. مستقل بودنی که معنایش نه یکی به چپ گفتن و یکی به راست گفتنی است برای ایجاد تعادل نه کنار کشیدن خود از زدوخوردها برای حفظ پرچم بی طرفی. مستقل یعنی نهایت پویایی در عین عدم وابستگی. یعنی معیار شدن شاخصها برای تفسیر عملکرد حاکمان نه معیار شدن حاکمان برای تفسیر معیارها.
بر پایه این چهار تعریف انجمن اسلامی دانشجویان مستقل راه خود را همچون شعار قدیمی «نقد حکومت آری، نفی حاکمیت هرگز»، در راهی از اسلامگرایی میجوید که جمهوری اسلامی را در مسیری در حال رشد مینگرد، نفی آن را به اندازه سکوت در برابر کاستیهایش خیانت میشمارد، جستن طریقه عدالت و آزادی و استقلال را در مسیری غیر از اسلام بیراهه میداند و دل بستن به سطح فعلی این سه ارزش را کوچک شمردن ظرفیتهای جنبش خود.
« دسترسی سریع »
تا اینجا اندکی با ما آشنا شدید ، برای توضیحات مفصل تر بهتره از میانبر های بالا استفاده کنین.
آنچه که مسلم است تاریخ جنبش دانشجویی در ایران با انجمنهای اسلامی دانشجویان عجین شده است. امروز بیش از هفت دهه از تاسیس اولین انجمن اسلامی دانشجویان در دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران در سال ۱۳۲۱ میگذرد. انجمنی که در تقابل با افکار ضد دینی و کمونیستی دانشگاه به وجود آمد و سرآغاز حرکتی شد که اثرات بسیار عمیقی در تاریخ و وقایع آن داشت. پس از تجربه موفق تاسیس انجمن اسلامی در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و نیز بعدها در انجمن دانشکده ی فنی، این مسئله در دیگر دانشگاه ها نیز پیگیری شد به طوری که در سال ۱۳۴۰ اولین کنگره انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاه ها با حضور ۱۳ انجمن ازجمله انجمنهای تهران، مشهد و … با حضور بزرگانی همچون شهید مطهری، شهید مفتح و دیگران برگزار شده بود و در سال بعد نیز این کنگره با حضور ۱۷ انجمن برگزار شد.

پس از رویدادهای سیاسی دوم خرداد ۱۳۷۶ و روی کار آمدن دولت اصلاحات، انجمنهای اسلامی دانشجویان وابسته به دفتر تحکیم وحدت در دانشگاهها، با تغییر رویکردی آشکار نسبت به گذشته فضای جدیدی را وارد گفتمان دانشجویی کشور کردند.
از آنجایی که تفکر حاکم بر جریان دفتر تحکیم وحدت دچار چنین خطای تحلیلی و در نتیجه آن تفکر، دچار رفتاری متناقض با آرمانهای دفتر تحکیم وحدت شده بود و وابستگی به جریانهای سیاسی و فکری معاند نظام باعث شد بعضی از انجمنهای اسلامی دانشجویان عضو دفتر تحکیم وحدت- همچون انجمنهای اسلامی دانشجویان علوم پزشکی و شهید چمران اهواز، علوم پزشکی و بوعلی سینا همدان به همراه تعدادی از انجمنهای اسلامی دانشجویانی که از ابتدای تأسیس عضو دفتر تحکیم وحدت نبودند (همچون انجمنهای اسلامی دانشجویان دانشگاه شاهد تهران، دانشگاه تربیت معلم تهران، دانشگاه سمنان، دانشگاه علوم پزشکی بابل، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دانشکده علوم پزشکی سبزوار) با تشکیل یک جمع ۱۸ نفره از انجمنهای اسلامی سراسر کشور، در ۱۳ آبان سال ۱۳۷۸ در قالب «اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای سراسر کشور» اعلام موجودیت کنند.
این سومین انشعابی بود که در دفتر تحکیم وحدت به وقوع پیوست، با این تفاوت که این بار دیگر این دانشجویان مسلمان نبودند که به صورت فردی از تشکیلات انجمنهای اسلامی دانشجویان جدا میشدند، بلکه انجمنهای اسلامی به صورت تشکیلاتی از دفتر تحکیم وحدت خارج میشدند و اولین انشقاق تشکیلاتی را در تاریخ دفتر تحکیم وحدت ثبت کردند.
این انجمنها معتقد بودند که انتقاد به جریانها و مسئولان یکی از ضروریات و وظایف جنبش دانشجویی میباشد، اما این به معنای نفی حاکمیت نظام دینی نیست بلکه در جهت رسیدن به چنین نظامی قابل تعریف میباشد.
هرچند که این انشعاب به مذاق برخی از سیاست گذاران وقت وزارت علوم خوش نیامد، اما انجمنهای اسلامی دانشجویان تشکیل دهنده این اتحادیه، خیلی سریع توانستند براساس حرکت در جهت آرمانها و اصالتهای جنبش دانشجویی مسلمان و بهره مندی از منطق معقول گفتمان انتقادی در دیگر دانشگاهها برای خود جا بازکنند و در پنجمین نشست سالانه، مقام معظم رهبری پیامی را خطاب به نشست این تشکل دانشجویی صادر فرمودند که نشان از حفظ پویایی و در عین حال حرکت در مسیر صحیح این تشکل دانشجویی داشت.

ایشان در این پیام فرمودند:
«جناب آقای قمی، به این جوانان عزیز سلام مرا ابلاغ فرمایید. از خداوند متعال سپاسگزارم که این شور و همت مؤمنانه را برای زنده نگه داشتن شعارهای اساسی این دوره از حیات نظام اسلامی به جوانان نخبه ما ارزانی داشته است. چه فاصله ژرفی است میان این دلهای روشن و نیتهای پاک، که اصلاح و اکمال نظام اسلامی را هدف خود ساختهاند با غفلت زدگان روشنفکرنمایی که در خدمت به نظام سلطه خشن و مسلح استکباری، مردم و نظام مردمی خویش را آماج تهمت و نیرنگ و جفای خود قرار میدهند».
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل، تا پایان دولت اصلاحات تعداد دفاتر دانشگاهی خود را به حدود ۳۰ انجمن اسلامی دانشجویان و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل (این اتحادیه در دانشگاه هایی که جریان دفتر تحکیم وحدت صاحب دفتر بوده است با اضافه کردن پسوند «مستقل» مجوز فعالیت می گرفتند.) افزایش داد.
ساختار اتحادیه:
انجمنهای اسلامی دانشجویان تشکیل دهنده این اتحادیه، بسیار سریع توانستند براساس حرکت در جهت آرمانها و اصالت های جنبش دانشجویی مسلمان و بهره مندی از منطق معقول گفتمان انتقادی در دیگر دانشگاهها برای خود جا باز کنند و در پنجمین نشست سالانهشان، مقام معظم رهبری پیامی به یادماندنی را خطاب به نشست این تشکل دانشجویی صادر فرمودند، که نشان از حفظ پویایی و در عین حال حرکت در مسیر صحیح این تشکل دانشجویی داشت. پس از دوران از هم پاشیدگی دفتر تحکیم وحدت ایجاد کند و توانست در این اتحادیه در دیدار اختصاصی با رهبری معظم در اسفندماه سال ۱۳۸۳، به عنوان اولین تشکل دانشجویی مانیفست فکری خود را مهندسی و در قالب «سندگفتمان جنبش دانشجویی مسلمان» تقدیم رهبر انقلاب کردند که مورد تایید ایشان هم قرار گرفت.
ارکان و اجزای اتحادیه
ارکان اتحادیه عبارتند از: هیأت ناظر، شورای عمومی (شورای هماهنگی) و شورای مرکزی؛ همچنین اجزاء اتحادیه شامل : هیأت مؤسس ، شورای پذیرش،کمیسیونها، واحدها.
هیات ناظر
به منظور نظارت بر شورای مرکزی هیئت ناظر قرار دارد که وظیفهی آن نظارت بر حسن اجرای اساسنامه و عدول نکردن از مرامنه اتحادیه فوق میباشد و متشکل از ۵ نفر عضو اصلی و ۲ نفر عضو علی البدل میباشد.
شورای عمومی و شورای مرکزی
شورای عمومی به عنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری و سیاستگذاری است که متشکل از نمایندگان معرفی شده از سوی دفاتر دانشگاهی می باشد. همچنین شورای مرکزی تشکل به عنوان بالاترین رکن اجرایی این اتحادیه شامل هفت نفر اعضای اصلی و سه نفر اعضای علی البدل است. این اتحادیه فاقد دبیرکل و فردی با مسئولیت بالاتر در میان اعضای شورای مرکزی است و همه اعضای شورای دبیران واحدهای مختلف بوده و امور اتحادیه را به صورت شورایی اداره می شود و البته دبیر واحد تشکیلات این اتحادیه به عنوان هماهنگ کننده تشکیلات یکی از این دبیران است که انتخاب شده و به عنوان عضو هماهنگ کننده بین کلیه واحد های تابعه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل می باشد.
هیئت موسس
هیئت موسس شامل ۱۸ عضو است که در ابتدای شکل گیری از دفتر تحکیم وحدت جدا شدند و اعلام استقلال کردند.
شورای پذیرش
شورایی است متشکل از ۳ عضو که عبارتند از دیر پذیرش اتحادیه، نماینده شورای عمومی و نماینده هیئت ناظر میباشد. وظیفه این شورا بدین شرح است که هر کدام از دفاتری که درخواست عضویت داشته باشد ابتداً باید از فیلتر این شورا بگذرند و بنا بر اساسنامه ارائه شده، مرامنامه، معیار ها و سیاست های کلی اتحادیه عضویت آنها را رد یا قبول میکنند.
نوع عضویت و ارتباط گیری
نوع عضویت و ارتباط گیری دفاتر خواستار عضویت در اتحادیه فوق به چهار نحو: در ارتباط، ناظر، عضو بدون حق رای، عضو دارای حق رای میباشد. تقاضای عضویت انجمن بایستی کتباً همراه با اساسنامه انجمن به واحد پذیرش ارائه گردد. عضویت انجمن ها پس از تحقیق شورای پذیرش و شورای مرکزی در دستورکار نشست شورای عمومی قرار گرفته و با رای نصف به علاوه یک رای مورد قبول قرار خواهد گرفت.
نشست ها
نشست سالانه یا مجمع عمومی شامل کلیه اعضای شورای مرکزی همه انجمن های عضو دائم یا موقت اتحادیه می باشند که سالی یکبار و ترجیحا قبل از شروع هر سال تحصیلی برگزار می شود. از جمله وظایف نشست سالانه می توان به تکمیل مرامنامه وتکمیل وتغییر اساسنامه اتحادیه، بررسی و ارزیابی عملکرد یکساله اتحادیه، انتخاب اعضای شورای مرکزی برای سال کاری جدید، تعیین وتصویب اولویتها وخط مشی یکساله اشاره نمود.
شورای عمومی
جلسات شورای عمومی هر دو ماه یکبار برگزار می شود به منظور بررسی عملکرد مسئولین واحد ها و راهبرد پیش روی اتحادیه میباشد.
روند انتخابات
در این اتحادیه انتخابات بدین شکل برگزار می شود که در خرداد ماه کمیته ای سه نفره به نام کمیته احراز صلاحیت از میان اعضای شورای عمومی منتخب می شود که وظیفه ی احراز تمامی کاندیداها با شرایط موجود در اساسنامه را دارد. در نشست سالیانه انتخابات بین اعضای احراز شده برگزار می گردد.
نام رسمی این تشکل «انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی (ره)» است که در دانشگاه اختصاراً به نام انجمن اسلامی شناخته شده است.
ساختار و ارکان انجمن:
ارکان انجمن اسلامی دفتر دانشگاه اشرفی شامل الف) هیأت ناظر ب) مجمع عمومی ج) شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه است.
که هیأت ناظر متشکل از نماینده ولی فقیه در دانشگاه یا عضو معرفی شده از جانب وی و چهار عضو اصلی دیگر است که این ۴ نفر، یک نفر به انتخاب شورای مرکزی اتحادیه و دونفر به انتخاب اعضای مجمع عمومی که با برگزاری انتخابات در مجمع این دونفر انتخاب می شوند.
مجمع عمومی به عنوان عالی ترین مرجع تصمیم گیری و سیاست گذاری در انجمن و مرکب از کلیه اعضا (اعم از فعال و غیر فعال) است که سوال و استیضاح اعضای شورای مرکزی از جمله وظایف این مجمع است.
و در نهایت شورای مرکزی را داریم که عالی ترین رکن اجرایی انجمن است و شامل هفت عضو اصلی و ۲ عضو علی البدل است که هرساله انتخاباتی برای تعیین این اعضاء طبق مقررات اساسنامه برگزار می شود . درحال حاضر اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی به قرار زیر است :
تصویر | نام | سِـمَـت |
---|---|---|
جواد زارعی | دبیرانجمن | |
فاطمه اسدی مومنی | دبیر واحد مالی و تدارکات + واحد خواهران | |
راضیه زارعی | دبیر واحد سیاسی-عقیدتی | |
سیدمحمدابراهیم خدائی | دبیر واحد تبلیغات و روابط عمومی | |
آرزو کوهگرد | دبیر واحد فرهنگی-اجتماعی | |
حمیدرضا جهانشاهی | دبیر واحد علمی-آموزشی | |
سیدعلیرضا شاهرضایی | دبیر واحد تشکیلات و پذیرش | |
امین منصوری | علی البدل – قائم مقام واحد علمی-آموزشی | |
علی کثیری | علی البدل – قائم مقام واحد سیاسی-عقیدتی |
انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی درحال حاضر عضو اتحادیه است که به صورت «عضو ناظر» می باشد.
دفتر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اشرفی اصفهانی با اتحادیه ی دانشجویان مستقل سراسر کشور که مستقر در تهران است ارتباط تشکیلاتی منظم و مداوم دارد و در زمینۀ سیاست های کلان و خط مشی کلی در راه نیل به اهداف و آرمان های مندرج در مرامنامه ها است و همکاری نزدیک با اتحادیه خواهد داشت .